مجموعه کولربانه در ادامه مقاله قصد دارد تا در مورد این خنک کننده ها صحبت کند و تمام نکات مرتبط با آن ها را نیز بیان کند. موضوع مورد بحث ما در اینجا”تفاوت کولر گازی با اسپلیت ” است. پس اگر قصد هریک از این تجهیزات را دارید، بهتر است در ادامه مقاله با ماهمراه باشید تا مشخصات کلی و خصوصیات هریک از این خنک کننده ها را بدانید و با آگاهی بیشتری نسبت به خرید اقدام کنید.
گرمای تابستان مخصوصا در برخی از مناطق کشور به حدی زیاد است که نیاز به یک خنک کننده مناسب بیشتر از هر چیزی احساس می شود و برای فراهم آوردن این شرایط باید از یک کولر خوب بهره مند شد تا بتواند هوای گرم داخلی را از بین برده و به جای آن هوای خنک و مطبوع را به داخل فضا تزریق کند تا افراد لذت یک زندگی راحت را تجربه کنند.
مشخصات ظاهری کولر
زمانی که از یک کولر گازی در مکانی استفاده می شود، هوای گرم داخل مکان جذب کولر شده و هوای خنک نیز از همان مسیر وارد مکان می شود و در ادامه هوای خنک و لذت بخش نصیب افراد ساکن در آن مکان خواهد شد و اما این خنک شدن هوا دقیقا به چه صورت انجام می گیرد. وجود عملیاتی با نام فرایند تبخیر در کولر که مایع مبرد دستگاه را به گاز تبدیل می کند و کولر که توسط یک بخارکننده، وظیفه جذب هوای گرم داخل مکان را دارد، این کار را انجام می دهد.
علاوه بر مایع مبرد، کمپرسور مخصوص به منظور متراکم کردن مبرد، یک کندانسور خارجی که مسئولیت خنک شدن مبرد را دارد و یک شیر انبساط از گزینه های موجود در کولر هستند که باعث می شوند عملیات با موفقیت به انجام برسد و هدف نهایی که تزریق هوای خنک به داخل مجموعه است به درستی دنبال شود.
برای اینکه این قضیه به آسانی قابل فهم باشد، می توان گفت، مبرد به کمپرسور ورود می کند و سپس فشار و دما را بیشتر کرده و داخل کندانسور می شود. کندانسور نیز حرارت را به محیط منتقل می کند و مبرد مایع پرفشار را جایگزین گاز پرفشار کرده و به شیر انبساط وارد می کند. در مرحله نهایی، مایع با فشار بسیار کم به اپراتور داخل شده و با دریافت گرمای مکان و تبخیر آن عمل خنک سازی را به درستی انجام می دهد و مبرد که شکل گاز را به خود گرفته مجددا به کمپرسور برگشت داده می شود تا این چرخه تکرار شده و ادامه پیدا
کند.
نحوه کارکرد کولر به طور واضح
به عبارت ساده تر می توان گفت، کولر در مکان های مسکونی استفاده می شود و کل مجموعه با یک سیستم تبرید ایجاد خنک کنندگی می کند. این سیستم تبرید در یخچال و انواع پکیج ها نیز مورداستفاده قرار می گیرد. کولر ، انرژی الکتریکی را به خنک کنندگی تبدیل می کند. در حقیقت کولر بر خلاف نام خود از انرژی برق برای تولید سرما و خنک کنندگی استفاده می کند. که این موضوع میتواند مهم ترین تفاوت کولر گازی با اسپلیت باشد.
پس در حالت کلی می توان گفت، وجود یک کمپرسور، کندانسور، اوپراتور و شیر انبساط جزو تجهیزات تکمیل کننده یک کولر است که باید مورد توجه قرار گیرد. کولرهای از نظر ظاهری یک تکه هستند.
کولرهای یک سیستم یکپارچه دارند و برای خنک کردن هوا باید قسمتی از کولر درون مکان و قسمتی بیرون قرار گیرند تا تبادل حرارتی به صورت درست و اصولی صورت گیرد.
کمپرسور به معنای مهم تریا اجزای کولر است که نقش مهمی در خنک سازی فضا دارد و به خاطر طراحی در قسمت بیرونی کولرهای و اسپلیت ها، صدایی که کولر در اثر کارکرد ممکن است تولید کند را به داخل انتقال نمی دهد، به همین دلیل احساس آرامش بیشتری احساس خواهد شد.
انواع کولر گازی و تفاوت کولر گازی با اسپلیت
کولرهای برحسب سلیقه و نیاز افراد انواع مختلفی دارند که می توان به کولر پنجره ای، کولر اسپلیت، کولر پرتال، کولر سقفی و زمینی و کولرهای استاده اشاره کرد که موضوع مورد بحث ما در این مقاله، تفاوت کولر گازی با اسپلیت است و فقط به همین دو مورد اشاره خواهیم کرد، اما برای آشنایی بیشتر و مفید بودن مطالب سعی می کنیم در خلال مقاله به مشخصات مختصر از هر کدام اشاره کنیم.
کولر پنجره ای که به رایج ترین و پراستفاده ترین نوع کولر اشاره دارد همان طور که از نامش پیداست در داخل قاب پنجره نصب می شود ولی به دلیل نوع کمپرسور قدیمی که روی آن ها کار گذاشته شده بود، مصرف برق بیشتری نسبت به انواع دیگر کولرهای داشت و با توجه به همین نقص این کولر ، نوع دیگر آن ها وارد بازار شد که صرفه های اقتصادی زیادی دارد.
مشخصات کلی اسپلیت ها
همان طور که مشخص شد، اسپلیت ها در گروه کولرهای قرار دارند و به عبارتی نوع مدرن و دوتکه از کولرهای هستند. این کولرها از دو تکه داخلی و بیرونی تشکیل شده اند که به بخش داخلی، اوپراتور و به بخش خارجی، کندانسور گفته می شود. کمپرسورها در اسپلیت ها نیز اهمیت بسیاری دارند و نوع طراحی خاصی که برای آن در اسپلیت صورت گرفته باعث می شود که هیچ صدای آزاردهنده حاصل از کارکرد اسپلیت پخش نکند. از کمپرسور به عنوان قلب کولرها و اسپلیت ها نیز یاد می شود. موتور اسپلیت یا همان کمپرسورها، در 3 مدل، پیستونی، اسکرال و روتاری ساخته شده اند که هرکدام مشخصات مخصوص به خود را دارند.
اسپلیت ها نیز مانند کولر انواع مختلفی دارند که می توان به اسپلیت ایستاده، سقفی و دیواری تقسیم کرد. اسپلیت ها به عنوان نسل اصلاح شده و بهتر از کولرهای هستند که با توجه به مصرف انرژی مناسب و کارایی های مختلف طرفداران زیادی دارند. همچنین با استفاده از اسپلیت در مکان های مختلف مانند خانه و ادرات می توان در دماهای مختلف آن را تنظیم کرد یعنی به عبارتی، اسپلیت، دمایی که شما دوست دارید را تنظیم کرده و رطوبت هوا را نیز از بین برده و یا به حالت نرمال تبدیل می کند و می توان گفت که هوشمندتر از کولر عمل می کند. علاوه بر انجام دادن تمام این کارها، باکتری ها و آلودگیهای محیط را از بین برده و به تصفیه هوای محیط نیز کمک بسیار زیادی خواهد کرد.
اصلی ترین تفاوت کولر گازی با اسپلیت
عمده ترین و شاید مهم تریت تفاوت کولر گازی با اسپلیت این اسیت که از اسپلیت می توان در فصول سرد سال به عنوان گرم کننده استفاده کرد در حالی که کولر این امکانات را ندارد و با توجه به مصرف گاز که منجر به افزایش قیمت گاز خواهد شد بهترین روش گرم کردن مکان استفاده از اسپلیت است که البته می توان گفت استفاده از اسپلیت ها، مصرف برق مناسبی نیز دارد. رعایت درجه و توان مصرفی که در زمان خرید اسپلیت باید رعایت کنید از مهم ترین مولفه های خرید است تا در فصول مختلف سال صرفه جویی درست و اصولی انجام شود. حجم کانال طراحی شده برای اسپلیت بیشر و بزرگتر از کولر است که با این حساب افراد می توانند یک مکان 60 متری را با اسپلیت خنک و یا گرم کنند.
پس در حالت کلی می توان گفت، اسپلیت ها با طراحی خوب و مناسب خود، آلودگی هوا را کاهش می دهند، ظرفیت زیادی برای خنک کنندگی و گرم کنندگی هوا دارند، از مزایای اسپلیت ها می توان به این نکته اشاره کرد که برای واحد های ساختمانی مختلف به صورت مجزا نصب خواهد شد، اسپلیت ها تنظیم دمای مناسب و آسانی دارند و این به خاطر وجود ترموستات دمایی است که در آن ها طراحی شده است و افراد با توجه به تمایل خود می توانند دمای محیط را تنظیم کنند.
مزیت ورد توجه اسپلیت
با توجه به این امکان در اسپلیت ها افراد می توانند در لحظه حضور دمکای متعادل و مناسب خود را تنظیم کنند و هر گاه از مکان و یا اتاق خارج شدند دستگاه را از ادامه فعالیت بازدارند که این امکان باعث صرفه جویی در هزینه های مختلف خواهد شد. خنک کنندگی تمام فضا به صورت یکنواخت و مطلوب از ویژگی های عالی این خنک کننده است. عدم صدای آزار دهنده در زمان فعالیت اسپلیت یکی دیگر از مزیت های آن هاست که باید مورد توجه قرار گیرد. البته این را نیز می توان گفت که اسپلیت ها هزینه بالایی نسبت به کولرهای دارند که با توجه به تمام مزیت هایی که از ابتدا در مورد اسپلیت ها گفته می شود، به نظر می رسد که مورد قابل توجهی نیست و به قولی نباید کیفیت را فدای قیمت کرد. انرژی مصرفی اسپلیت ها نسبت به کولرهای بیشتر است که این مقدار تا حدود 25 درصد است.
در نهایت می توان به این مورد اشاره کرد که اسپلیت ها با دارا بودن بازده انرژی بالا، ظرفیت گرمایش بهتر، طراحی خوب و مناسب، تعمیر و نگهداری آسان، سرعت خنک کنندگی زیاد، سروصدای متعادل و حتی کم، و در نهایت تصفیعه هوا کاربری و محبوبیت زیادی داشته باشند که باید موردتوجه قرار گیرد.
جمع بندی
مجموعه کولربانه در این مقاله به تفاوت کولر گازی با اسپلیت پرداخت و مشخصات هریک از این کولرها را به وضوح بیان کرد تا افراد در زمان خرید نسبت به خصوصیات هریک از کولرها آگاهی داشته و با دانش کافی نسبت به خرید کولر گازی اقدام کنند. البته ذکر این نکته نیز ضروری است که در موضوح تفاوت کولر گازی با اسپلیت متوان گفت که فرایند خنک کنندگی این دو نوع تفاوت چندانی باهم ندارد ولی اگر بخواهیم در موارد دیگر تفاوتی برایشان ذکر کنیم باید گفت، با توجه به نوع کاربرد در مکان مورد نظر، هزینه ها و شکل ظاهری تفاوت هایی دارند که در بالا به آن ها اشاره شد.
همچنین اگر زمینه ی تفاوت کولر گازی با اسپلیت سوالاتی داشتید میتوانید از طریق نظرات همین صفحه یا همینطور از طریق تماس با ما با تیم پشتیبانی کولر بانه در میان بگذارید ما نیز سعی خواهیم کرد در کمترین زمان ممکن پاسخ گوی شما عزیزان باشیم.